OK
 
 
 

 20 دلیل برای اثبات برتری دوربین های تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ


در بسیاری از پروژه های نظارت تصویری انتخاب سیستم IP یا آنالوگ مهمترین مشکل پیش رو است. نوع زیر ساخت، امکانات و قیمت دوربین های IP و آنالوگ تفاوت زیادی با هم دارند. در این مقاله ده دلیل برای برتری دوربین های تحت شبکه معرفی شده است که با توجه به آن می توان دریافت در چه نوع پروژه هایی بهتر است از این دوربین ها استفاده شود.

1- پایانی بر مشکل  Interlace و تاری تصاویر

 حتی اگر با کیفیت ترین دوربین مداربسته آنالوگ را در نظر بگیریم باز هم مشکل  Interlace در آنها بسیار مشهود است. اسکن شدن تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ به صورتی است که اول خطوط فرد و سپس خطوط زوج به روش Interlace شکل می گیرد ، البته این امر به علت سرعت بالا با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست ولی تصویر دریافتی بسیار تار به دست ما می رسد.علت این تاری در واقع حرکت سوژه تصویر در زمان اسکن تصویر می باشد. این تاری در سیستم های آنالوگ بخاطر نوع کابل ها و تصاویر ارائه شده اجتناب ناپذیر است. اما در دوربین مداربسته تحت شبکه به علت وجود فناوری Progressive Scan و برداشت کل تصویر در یک لحظه، تصاویر متحرک از وضوح بالاتری برخوردارند.

2-انتقال صدا و تصویر و همچنین تغذیه دوربین فقط با یک کابل

یکی از موانع  دست و پا گیر دوربین مداربسته آنالوگ و هزینه اضافی آن مربوط به کابل های کواکسیال و برق دوربین مداربسته آنالوگ می باشد.در تکنولوژی های جدید تمام دوربین مداربسته فقط با استفاده از یک کابل شبکه cat5e تمام نیاز های خود را تامین می کند. که به این ترتیب هم در زمان و هم در هزینه صرفه جویی می شود.

استانداردPOE  علاوه بر حل این مشکل، امکان پشتیبانی برق سالم را در زمانهایی که قطعی برق وجود دارد از طریق اتاق سرور به دوربین مداربسته  می دهد تا بدون فوت وقت به کار خود ادامه دهند.

3-رزولوشن و کیفیت بالای مگاپیکسلی

 
دوربین های تحت شبکه محدودیت کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ را ندارند. یک دوربین 5 مگاپیکسلی IP قادر به ارائۀ تصویر 10 برابر بزرگتر نسبت به یک دوربین آنالوگ با کیفیت 4CIF است.

حداکثر رزولوشن دوربین­های آنالوگ 704*480  پیکسل است و این قابلیت در دوربین های تحت شبکه تا 29 مگاپیکسل قابل ارائه می باشد. بر خلاف تصور عده­ای که این کیفیت مضاعف را تنها در بهبود رزولوشن تصویر می بینند، لازم به ذکر است که این کیفیت بالا در واقع  قابلیت تصویربرداری از  محدودۀ وسیع تری را نشان می دهد که خود موجب کاهش نیاز به تعداد دوربین های زیاد است.

همان­گونه که در تصویر بالا مشاهده می کنید، دوربین 5 مگاپیکسلی قابلیت تصویر برداری از فضایی بزرگتری را نسبت به دوربین های با رزولوشن پایین­تر دارد. همچنین در دو تصویر زیر می توانید مشاهده کنید که در صورت استفاده از دوربین های 2 مگاپیکسلی به جای دوربین­های 600TVL می توان با تعداد بسیار کمتری از دوربین ها، فضای مورد نظر را پوشش داد. در این تصویر از 8 دوربین 2 مگاپیکسلی به جای 32 دوربین 600TVL استفاده شده است.

4-هوشمندی

تعیین اینکه در چه بازه زمانی  تصاویر با چه کیفیت و چه فریمی و به چه صورتی ارسال شود از جمله هوشمندی هایی است که در سیستم های تحت شبکه وجود دارد و همچنین با قابلیت هشدار می تواند اپراتور را برای نظارت تصاویر خبر کند. از دیگر توانایی های این دوربین مداربسته در زمینه هشدار، شمارش افراد، دارا بودن سیستم پلاک خوان و … می باشد.

5-امکان کنترل دوربین مداربسته زوم و گردان فقط از طریق یک کابل

برای ارتباط با دوربین مداربسته آنالوگ نیاز به کشیدن کابل جداگانه برای برق و تصاویر می باشد که هم هزینه زیادی و هم کار ملالت باری را در بر دارد.در دوربین مداربسته تحت شبکه فقط با بهره گیری از یک کابل شبکه می توان کنترل آن را بر عهده گرفت.در ضمن علاوه بر این سیگنال هایی نظیر آلارم ها و قفل های کنترلی را نیز از همین طریق می توان کنترل کرد.

6-قابلیت ارتباط صوتی دو طرفه

برای داشتن صدا همزمان با تصویر در دوربین مداربسته آنالوگ باید از یک جفت کابل خاص برای میکروفون استفاده کرد ولی در دوربین مداربسته تحت شبکه بخاطر وجود میکروفون داخلی در آنها این مشکل هم برطرف می گردد.

و یکی دیگر از ویژگیهایی که دروبین مداربسته تحت شبکه را از دوربین مداربسته آنالوگ جدا میکند داشتن ارتباط صوتی با افراد در حوضه دوربین مداربسته های دیگر بدون پرداخت هزینه اضافی می باشد که برای سازمان ها، کارخانجات و ادارات امتیاز ویژه ای به حساب می آید.

7-وجود امنیت بالا در انتقال تصاویر

در یک دوربین مداربسته آنالوگ، سیگنال ویدئویی بدون هیچگونه رمزنگاری روی یک رشته کابل کواکسیال منتقل می گردد. در دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر بدون کدگذاری روی کابل کواکسیال انتقال می یابد بنابراین خیلی راحت و با یک انشعاب می توان تصاویر را دزدید یا تصاویر دیگری به جای آن فرستاد.

در دوربین مداربسته تحت شبکه به منظور جلوگیری از دستکاری تصاویر و رویت آن توسط افراد غریبه ، تصاویر روی شبکه و اینترنت، کدگذاری می شوند و سپس برای ارسال آماده می شوند.همچنین اطلاعات لازم را اعم از تاریخ دقدق زمان و محل قرار گرفتن دوربین و … را می  توان همراه تصاویر ارسال کرد.

8-انتقال تصاویر با کیفیت بالا

علت افت کیفیت در ارسال تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ استفاده از کابل های سنگین کواکسیال و مبدل های بی سیم و مبدل های فیبر نوری است. حالا اگر قرار باشد کابل انتقال صدا و همچنین برق لازم به آن اضافه شود وضعیت بدتر هم می شود.

تصاویر، صدا و سیگنالهای لازم در دوربین مداربسته تحت شبکه فقط از طریق یک سیم منتقل می شود بنابراین مشکل افت کیفیت از بین می رود.

9-تصاویر باکیفیت دیجیتال

تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال در سه مرحله توسط واحد A/D (آنالوگ به دیجیتال) و واحد DSP (پردازش دیجیتال سیگنال) خود باعث پایین آمدن کیفیت تصاویر و دیتاها می شود.

تصاویر در دوربین مداربسته تحت شبکه دیجیتال به دست می آید و در تمام مراحل دیجیتال می ماند و نیاز به تبدیل شدن ندارد. در نتیجه کیفیت تصاویر پایین نمی آید.

10-مقرون به صرفه و اقتصادی

کل این مزیت ها بدون داشتن دردسر و هزینه های اضافی کابل کشی باعث می شود فقط با خرید یک دوربین مدار بسته تحت شبکه تمام توانایی ها و راحتی کار با آن را به دست آوریم.

در ضمن هزینه اجرا و نگهداری دردوربین مداربسته تحت شبکه بسیار کمتر است مخصوصاً برای سیستم های بزرگتر هزینه مدیریت و تجهیزات بسیار کاهش می یابد.

11 – راحتی در نصب و راه اندازی:

دوربین های IP می توانند به راحتی به شبکه موجود در هر مجموعه متصل شوند. این دوربین ها برای ارسال اطلاعات و تصویر و تغذیه تنها به یک کابل احتیاج دارند.

در صورت وجود یک شبکه کامپیوتر در مجموعه دیگر نیاز به کابل کشی برای دوربین ها نیست و با استفاده از POE می­توان انرژی برق مورد نیاز دوربین ها را از طریق همین کابل شبکه تأمین کرد. همچنین در صورت اتصال منبع تغذیه به یک منبع دیگر، دوربین ها هم به آن منبع متصل هستند.

همچنین برخی قابلیت های ویژه دوربین های IP به صورتی است که می توان از راه دور و از طریق همین کابل شبکه آن­ها را تنظیم کرد. قابلیت هایی همچون تنظیم زوم، تنظیم فوکوس و انتخاب پیکسل هایی از تصویر را می توان از طریق کابل انجام داد.

12– کاملاً دیجیتال بودن:

 برخلاف تصاویر دوربین های مداربسته آنالوگ، تصاویر دوربین های IP پس از انتقال در فواصل دور و یا تبدیل به فرمت­های دیگر دچار افت کیفیت نمی شوند. یک دوربین تحت شبکه می تواند استریم های متفاوتی برای مشاهده و یا ضبط تصاویر ارائه دهد. همچنین یک دوربین IP می تواند قسمت خاصی از یک تصویر را انتخاب کند و آن را انتقال دهد تا پهنای باند و حجم ضبط کمتری مصرف شود.نصب و راه اندازی یک دوربین به جای چندین دوربین، هزینۀ نصب و تعمیرات را تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین انتقال بخشی از تصویر به جای کل آن می تواند پهنای باند کمتری اشغال کند.

13-  هوش دوربین :

 دوربین های IP می توانند علاوه بر ارائۀ تصویر امکانات بیشتری ارائه کنند. هوش طراحی شده در این دوربین ها می تواند فشاری که بر اپراتور وارد می شود را تا حد زیادی کاهش دهد، اطلاعات مهم کاری را منتقل کند و بهره وری سیستم نظارت تصویری را افزایش دهد.

با فعال کردن قابلیت تشخیص حرکت، این دوربین ها می توانند هر اتفاقی در صحنه را به صورت خیلی سریع تشخیص و گزارش دهند. یک سیستم اخطار داخل دوربین ها تعبیه شده که در صورت مختل شدن عملکرد دوربین به سرعت اعلام خطر می کند.

قابلیت مفید دیگر دوربین ها امکان تشخیص مسیر حرکت است. این قابلیت می تواند یک مسیر مجازی از حرکت تمام اجزای متحرک تصویر را ترسیم کند تا بتوان هر رویدادی را به راحتی دنبال کرد.قابلیت های دوربین های IP می تواند با اضافه کردن امکانات دیگر افزایش یابد.

14 – یکپارچگی کامل:

 یک دوربین IP  می تواند برق تغذیه دوربین، تصویر، صدا، کنترل ptz و ورودی و خروجی ها را از طریق یک کابل منتقل کند. این به معنای کاهش هزینه، افزایش کاربری و ایجاد پتانسیل وسیع یکپارچگی است.    

در یک دوربین اسپید دام آنالوگ شما نیازمند یک کابل مجزا برای کنترل چرخش و زوم هستید. اگر شما نیاز به ضبط صدا هم داشته باشید نیازمند یک کابل دیگر هم هستید. این کابل ها علاوه بر دو کابل تصویر و تغذیه دوربین، هزینه های زیرساخت نصب دوربین را به شدت افزایش می دهد.

علاوه بر هزینه های زیرساخت کمتر دوربین های IP قابلیت یکپارچه سازی بیشتری نیز دارند. همچنین با قابلیت پخش صدای دو طرفه، اپراتور می تواند با شخصی که در تصویر دیده می شود صحبت کند. علاوه بر این دوربین می تواند با تشخیص صدا، اخطار خاصی را فعال و یا ضبط کردن را شروع کند.

15- امنیت داخلی:

 دوربین های IP می توانند قابلیت دسترسی های مختلف با رمزگذاری را ارائه دهند. این بدین معناست که شما می توانید مشخص کنید چه کسی بتواند کدام تصاویر را مانیتور کند و تصاویر شما از هر نظر امن خواهد ماند.تصاویر دوربین های آنالوگ امن نیست.  به دلیل عدم رمزگذاری یا روشی برای تشخیص هویت، تصاویر دوربین های آنالوگ بره احتی قابل سرقت و یا حتی تغییر یا جابجایی هستند و این باعث مشکل در نظارت تصویری می شود.علاوه بر رمزگذاری HTTPS و پشتیبانی VPN، دوربین های IP می توانند از فیلترهای IP address و IEEE 802.1x استفاده کنند.

16 – حرکت شفاف:

 در دوربین های IP مشکلات اسکن Interlace را دیگر نداریم. با استفاده از سیستم اسکن Progressive، کل تصویر در یک لحظه برداشت می شود و در نتیجه یک تصویر با کیفیت عالی به دست می آید.تمام دوربین ها تصاویر را به صورت خطوط برداشت می کنند. بیشتر دوربین های آنالوگ از سیستم Interlace برای اسکن تصاویر استفاده می کنند. این بدان معنی است که خطوط شماره های فرد در یک مرحله برداشت می شود و خطوط شمارۀ زوج در مرحله بعد تصویر برداری می شوند. این دو زیرمجموعه در یک تصویر با هم ترکیب می شوند. مشکل این گونه اسکن در مواقعی پیش می آید که حرکتی در تصویر رخ دهد و ممکن است باعث تیره شدن تصویر شود. در شکل زیر تصویر سمت راست با سیستم Progressive و تصویر سمت چپ با سیستم Interlace اسکن شده است.

17 – گسترش آسان:

 سیستم های مبتنی بر IP به راحتی قابل گسترش هستند. نیازمندی های شبکه کابل کشی این دوربین ها بسیار کمتر از سیستم آنالوگ است. با یک راه اندازی استاندارد دیگر محدود به یک تکنولوژی خاص نمی شوید.اضافه کردن دوربین و یا قابلیت هایی به یک سیستم آنالوگ نیازمند کابل های جدید زیادی است و هماهنگ کردن تجهیزات جدید با سیستم خاص شما به معنای محدود کردن به یک تأمین کننده کالای خاص است.با استفاده از دوربین های IP شما می توانید به راحتی سیستم خود را گسترش داده و یکپارچه کنید و با هر نیازی که به مجموعۀ شما اضافه می شود می توانید یک عملگر هوشمند متناسب با آن به سیستم خود اضافه کنید. همچنین فروم هایی مانند ONVIF و PSIA تشکیل شده اند که کمپانی هایی که محصولات خود را با استاندارد های آن فروم هماهنگ می کنند، محصولات هماهنگ با هم را تولید می کنند.

18 – قیمت تمام شده پایین تر:

 هزینۀ تمام شده برای یک سیستم IP برای تعداد زیاد دوربین بالاتر از یک سیستم آنالوگ محاسبه می شود. گرچه دوربین­های آنالوگ قیمت پایین تری نسبت به دوربین­های IP دارند اما هزینۀ تمام شده که با توجه به هزینۀ زیرساخت و هزینۀ سیستم ضبط کننده محاسبه می شود در سیستم IP پایین تر است.علاوه بر این کابل کشی کمتر به معنای هزینۀ تعمیرات کمتر است و سیستم قابل گسترش IP هزینۀ توسعه را پایین تر می آورد.

19– امکانات جدید:

 با یک سیستم IP شما می توانید فرصت ها و قابلیت های سیستم خود را با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی گسترش دهید. استاندارد open و ساختار plugin به معنای قابلیت تطبیق با آخرین تکنولوژی است. با سیستم های IP به راحتی می توان از رابط کاربری اینترنتی استفاده کرد. مدیریت سیستم و ذخیره سازی از راه دور قابل کنترل است. همچنین می­توان از ذخیره سازی بر روی کارت های SD، SDHC و یا سیستم هایNAS استفاده کرد.

20- قابلیت نصب SD Card در دوربین های IP :

بسیاری از دوربین های شبکه از SD Card ها پشتیبانی می کنند.ممکن است به هر دلیل سرور،NVR و یا دستگاه های ذخیره سازی شما از کار بیفتد،وجود یک SD Card در دوربین شما باعث میشود که در چنین مواقع اضطراری حداقل فضای کوچکی را برای دخیره سازی تصاویر داشته باشید.